O-festivalen Lang (jaktstart) (30.06.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vestmarka
Arrangør: Hedrum OL, Lardal OL, Larvik OK
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 10.07 km
Tid: 67:52
Gj.sn. HR: 173
Maksimum HR: 205
Hadde et håp om at terrenget skulle bli litt deiligere idag enn igår, og det viste det seg å bli. Var likevel forberedt på å gjøre et kontrollert og sikkert løp, og forhåpentligvis ta igjen noen plasser. Holdepunktet mitt var Clemens og Anders Vestøl 2 min foran meg - om jeg tok igjen dem skulle jeg virkelig være fornøyd.

Selv om jeg sa til meg selv at jeg skulle åpne kontrollert, fikk jeg søren meg beste strekktid til første i dag óg. Fant ut at et rundt-veivalg var det eneste reasonable, og det lønte seg. Allerede på vei inn i 1. ser jeg blant annet Clemens komme ut, og jeg lukter et håp om en god sluttplassering. Bestemmer meg for å ikke brenne alt for å ta ham igjen, men heller prøve å gjøre det på en kontrollert måte.

Langstrekket kommer, og jeg bestemmer meg for en venstre-ish variant. Kommer litt dårlig ut (ser ikke slepet gjennom det grønne), men kommer meg på sporet etter litt. Fant en god trassé, men hadde tjent på å ta høyre langs vannet etter drikkeposten. Gjennomfører uansett et greit strekk, og taper ikke mer enn et drøyt minutt til beste.

Etter langstrekket ser jeg ingen tegn til løperne jeg så på 1. og aner ikke om de er foran eller bak meg. Fortsetter å gjøre mitt eget løp, men på vei inn i 6. ser jeg Clemens og Vestøl ut av posten. Skjønner at de begge må ha hatt moderate bommer, og bestemmer meg igjen for å satse på en kontrollert jakt. Det viste seg å være min dummeste avgjørelse i dag. Uten hjelp går jeg på en stor bom til 7., og mister alt håp om å ta igjen Clemens og Vestøl.

Blir løpende et godt stykke med Jakob Hjelseth fra Tønsberg, og vi løser postene inn mot arena greit. Jeg velger av en eller annen merkelig grunn å runde kollen på høyresiden på 9., taper litt på det, blir også en liten sleiv inn i 10., men ellers relativt fornøyd. Vi løper ikke for fort, men bommer også lite. Før arena løper jeg fra Hjelseth.

Velger for det meste rundtveivalg på sisterunden, men i ettertid irriterer det meg inn i granskauen at jeg ikke så veien til 17. Jeg hadde til og med sett den under sniktitting under tidligere strekk, men når jeg var der glemte jeg den helt. Tapte litt på det, greide også å bomme på arena (igjen:/).

Alt i alt den beste dagen på o-festivalen, hadde egentlig en ganske bra tur, skulle ønske jeg hadde greid å ta igjen gutta på 7. Må lære meg til å opprettholde gode strekktider etter 5 poster også...
Vis kommentarer (0)
 
O-festivalen Lang (jaktstart) (30.06.2019) O-festivalen Lang (jaktstart) (30.06.2019)