Jukola 2.etappe (18.06.2016)
Kategori: Stafett
Kart/område: Laivavuori
Arrangør: Lappeen Riento
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Distanse: 14.32 km
Tid: 81:17
Løp ut som nummer 139 etter en litt uheldig, men bra etappe av Harald, som mistet lykten etter 40 min.Startet helt alene, og satte i gang med å få oversikt over første strekkene.

S-1: Så tidlig at jeg skulle krysse en stor vei like før posten. Bestemte meg for å sette opp farten, og tenke mindre på o-teknikken. Startet ut helt alene, men tok igjen en gruppe på 10 mann på startpost. Løp parallelt med tråkkene, til eg var forbi, og var endelig alene igjen. 2 min senere, tok jeg igjen en gruppe på 30 mann, og bestemte derfor å løpe med gruppa rundt på sti, istedenfor å fullføre planen som var å dra venstre under skrentene til førstehjelpen. Rett i post.

1-2: Holdt en bra kurs ut av posten, men skeinet litt mot venstre etter hvert. Jeg så en post som ikke var min, men løp innom bare for å bekrefte at det ikke var min (idiot som jeg er). Tapte ca. 20 sek

2-3: Løp på kurs til veien, og bestemte meg for å løpe veien et stykke for å spare høyde. Gikk rett i post, men tapte nok litt på å løpe rundt.

3-4: Så en liten gruppe foran meg ut av 3e, men synes de lå for langt til høyre. Jeg visste nøyaktig hvor jeg var hele tiden, så lot meg ikke påvirke. Kom til en annen gaflingsposten på veien, men løp fort videre.

4-5: Et godt strekk fra min side, løp på kurs, og fikk nydelig inngang gjennom myra.

5-6: Så en klynge litt foran meg, og spurtet for å ta dem igjen, var like bak dem på posten.

6-7: Planen var egentlig å løpe rett på gjennom myra, men så klyngen foran meg dro ut på veien, så fulgte etter. Det viste seg at alle i den gruppen som var foran skulle til andre poster, og skjønte det nokså tidlig. Endelig hadde jeg løpt meg opp i en gruppe, så da var det jo greit å få løpe vekk fra den igjen ?. Gikk rett i 7.post, men tapte kanskje 10 sek på å løpe rundt.

7-8: Måtte så fort som mulig ut på veien, så tok meg ikke tid til å lese noe særlig, kun en grovkurs. Når jeg kommer ut på veien ser jeg en klynge 100 meter foran, og setter opp farten, hvis den ikke var på topp allerede da. Gikk rett i post.

8-9: Fant et stort tråkk som gikk ned på veien, og bort til drikkestasjonen. Derfra gikk det en «motorvei» opp mot kollepartiet. Gikk rett i post 46, men dessverre for meg skulle jeg ha post 42. Det var livlig stemning rundt posten, og lykter i alle retninger. Jeg hørte koder fløy rundt i luften, på både svensk og norsk. Jeg kan ikke bekrefte det finnene sa, men det var nok trolig også koder. Heldigvis for meg så jeg ingen russere der, for når russere snakker i koder, holder jeg meg helst unna.
Jeg fortsatte vestover, og tok meg inn på skrentrekken vest for posten (sporet er litt feil). Tapte ca. 50 sek på denne bommen.

9-10: Ble dratt litt for langt til venstre av et tråkk. Tok meg greit inn på den store kollen, men løp litt for langt ned på baksiden. Tapte ca. 10 sek.

10-11: Løpestrekk. Ette rå ha løpt alene en stund, tok jeg igjen en gruppe på denne veien. Løp opp i posten på verdens største stein, og vinket og geipet til kamera. Dessverre var jeg litt forsinket til å komme med på tv-bildene.

11-12: Så tidlig at denne posten var gaflet, da jeg så en lang lysrekke løpe til høyre i hogstfeltet, og en lang lysrekke til venstre langs veien. Kunne ikke skjønne hvordan folk ville løpt ut i hogstfeltet med min post, og måtte derfor være gaflet. Jeg løp ut på veien, og bestemte meg for å sjanse på den lille sprekken i stupet. Det var grisebratt, og jeg holdt på å falle ned et par-tre ganger, men heldigvis for min del var det et tre som stod midt i fjellsprekken. Sånn jeg ser det er det her arrangøren burde plassert et TV-kamera mtp. underholdningen på arena, eller som de sier på det lokale språket kokoontumispaikka.

12-13: Skjønte at det var samlepost, så løp bare mot lyden, og sammen med de andre løperne jeg lå sammen med.

13-14: Leste ingenting av karte, fokuserte kun på hvor jeg skulle sette beina i den grisete gjørmen. Jeg trodde et øyeblikk at jeg hadde funnet avfallsplassen til alle doene, og at jeg løp rett gjennom. Skal ikke legge skjul på at jeg fortsatt tror det.

14-15: Jeg styrte på med å brette kartet, og stirret ned i det hele veien gjennom passering i håp om at det skulle se ut som jeg leste kartet. Dette var den beste måten jeg kunne unnskylde den sakte farten min gjennom arena. Gikk nesten rett i post etter en 5 sek nøling.

15-16: La meg på kurs nedover mot veien, og løp veien litt nordover før jeg dro inn i det grjöööna skjöööna. Rett i post.

16-17: Skjønte at det var fellespost, og tok en Northug og sparte litt krefter på å legge meg bakerst i gruppa.

17-18: Her passerte vi 50 mann på 1.etappe (70+i alder, 100+ i kilo), som hadde godt over halvtimen på kilometern. Rett i post.

18-19: Forstod at det ville være langstrekk uansett gafling, og la meg bak uten særlig kartkontakt frem til vi kom til hogstfeltet før posten. Tok herfra et eget veivalg, men bomma ca. 30 sek. Tenkte jeg måtte ta igjen klynga igjen, men de var visst bak meg, og hadde gått på samme blemma.

19-20: Litt dårlig kurs, og litt hjelp fra de andre, gjorde at jeg traff posten uten uhell.

20-21: Hadde litt dårlig samvittighet etter å ha hengt nesten hele langstrekket + posten etter, så bestemte meg for å ta kommando, og spurtet på på kurs. Det skulle jeg ikke ha gjort, og hele klyngen fikk seg en liten sleng. Tapte 1min. En stor takk til Anton Forsberg for å finne posten.

22-23: Løp med klynga til drikkestasjonen, og der splittet den seg i to. Ca. halvparten løp veien til venstre, og halvparten løp høyre ut på slepet og hogstfeltet. Jeg dro selv rett på, og kom før alle.

23-24: Hadde stø kurs, rett i post.

24-25: Løp raskt ned på veien, og begynte å løpe nordvestover. Vurderte å dra rett på, da det så raskest ut, men feiget ut, og dro rundt på sti.

25-26:Spurter…, vent litt spurten er neste post.

26-M: Spurter, denne gangen var det riktig.

Takk for meg!
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 2.etappe (18.06.2016) Jukola 2.etappe (18.06.2016)