Jukola 3. etappe (16.06.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kangasala
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 3
Distanse: 15.71 km
Tid: 97:26
Gj.sn. HR: 173
Maksimum HR: 196
Et plasseringsmessig godt løp i stafetten, men fortsatt med en del skavanker o-teknisk.
Etter at Bjørn Anders leverte en knallsterk etappe før meg ble det noen stressende minutter før start, og jeg endte opp med å løpe med Henriks venstrehåndskompass.
Dette har nok påvirket avgjørelsene og kursene mine enkelte steder, men skal ikke blame alt på det.

S-1: Godt trøkk til første. Jeg var usikker på egne ferdigheter med kompasset i feil hånd, og det var derfor trygt og godt å dunke veien helt rundt til første. Løp med et par andre dudes, som trolig hadde annen gafling enn meg. Endte nemlig opp alene inn mot post, og hadde for høy fart i forhold til kontroll. Resulterte i en liten sleiv inn i post.

1-2: Grei gjennomføring, ble litt fristet mot A-gaflingen et lite øyeblikk, men tok meg i det før ting gikk galt.

2-5: Møtte Cornelius Bjørk på 2., som satte ut i et forrykende tempo. Jeg beit meg på, og det viste seg å være lønnsomt. Hadde aldri i verden klart å holde det tempoet hele løpet, men deilig å få en liten boost. Vi tok til og med et par sekunder inn på tet. Det trøkket varte til 5., der Bjørk hadde D, men ledet meg inn i E. Jeg stemplet og løp videre. Så ikke mer til han resten av løpet.

5-7: Forsøkte å opprettholde litt av drivet Bjørk hadde gitt meg, men fryktet stadig mer og mer langstrekket som var i vente.

7-8: Satte ut på langstrekket uten annen plan enn å følge det beste tråkket jeg så, tok det meg venstre ble det venstre, tok det meg høyre ble det høyre. Det viste seg å inneholde litt kryss og splittelser, og lite som jeg ser på kompasset, endte jeg på venstresiden av myra. Skjønte imidlertid med en gang hvor jeg var, og avsluttet strekket ganske bra.

8-10: Plukket og chilla

10-11: Semi-langstrekk. Denne gangen hadde jeg full kontroll på retning, og gjennomførte dermed et bra strekk.

11-12: Elendig retning ut av 11. Det lot meg bruke tråkket litt, og hadde et greit utgangspunkt for resten av strekket, men mistet snøringen etter hvert. Mangel på kontroll førte til unødvendig mye vingling, men tok meg inn inn mot post. Skulle ønske jeg hadde tatt det roligere og sikrere.

12-17: Grei postplukk. Merket at jeg nærmet meg slutten, og ble derfor litt ivrig. Litt sleiv på 14., men ellers ganske clean.

17-18: Møtte en kar hvis lykt hadde slukket halvveis. Lot han henge seg på, men inn mot post hadde han et par forslag om å ta til venstre, så vi endte ved K-gaflingen. Skal ikke stole på andre igjen.

18-20: Litt irritert etter 18. skrudde jeg opp tempoet, og hadde bra kjør på de neste 2 postene.

20-21: Shit retning ut av 20., men tok meg inn greit. Etter hogstfeltet kom dongen, og jeg ble ufokusert. Begynte å lete for tidlig, og surra fælt. Fant den etter litt om og men. Fordelen med bommen var at jeg da fikk krefter til å spurte.

21-mål: Brant de siste kreftene uten særlige problemer.

Alt i alt fornøyd med å gjennomføre uten for store fuck-ups. Flere har bommet stort, så et par sleiver kan være verdt det, så lenge man tar seg inn kjapt. Dritbra opplevelse!
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 3. etappe (16.06.2019) Jukola 3. etappe (16.06.2019)