10Mila, långa natten (28.04.2019)
Kategori: Konkurranse
Disiplin: Stafett
Etappe: 4
Distanse: 21.31 km
Tid: 142:14
Gj.sn. HR: 166
Maksimum HR: 195
Långa natten, et løp som inneholdt det meste for min del. En god blanding av alt fra å føle meg superpigg til ekstrem sprekk. Selv var jeg forberedt på det meste når det kom til løpsopplegg. Så for meg flere ulike scenarioer. Opprinnelig hadde jeg ingen planer om å orientere, men var til en viss grad forberedt på å en gang måtte slippe klynga og orienter selv.
Magnus løper helt konge på 1. etappe, men ellers en litt trøblete start for Heming, og blir sendt ut litt lenger bak enn håpet/forventet. Men kun halvannet minutt opp til en gruppe på 10-12 mann med blant annet Freidig 2, et lag fra Hagaby og mange andre, samtidig som at 2 rutinerte karer startet rett bak.

S-1: Blir sendt ut alene, men jeg har ingen planer om å orientere sjæl. Derfor venter jeg ett minutt på startpost og blir tatt igjen av to rutinerte karer fra henholdsvis Lerums OK og Savedalen. Jeg legger meg komfortabelt i rygg på gutta og synes de løper i et relativt bra tempo, men henger lett med. Synes veivalget ser bra ut, og det er en god start. Sjekker selvfølgelig kodene nøye!

1-2: Henger på. Greit strekk. Ingen problemer.

2-3: Fortsetter i samme retning. Fortsatt med mine gode kamerater fra Lerum og Savedalen

3-4: Når vi kommer ut på jordet skimter jeg en stor klynge på andre siden som drar opp i skogen. Vi skrur opp tempoet og henter dem inn da de også dro opp feil vei til venstre. Da er jeg endelig der jeg ønsker å være. Legger meg midt i gruppa å chiller, men tempoet er ikke dårlig i det hele tatt.

4-5: Fortsetter å være der, men begynner å lese litt kart. Blir en liten sleiv inn i posten, men jeg er den som finner den først sammen med en kar fra Hagaby. Resten av gjengen fortsatte, blir midlertidig ikke store luka.

5-6: Rett på. Ligger som nr. 2.

6-7: Ordentlig langstrekk! Hele klynga stopper opp i noe jeg tipper er ca. 15sek. Karen fra Savedalen er den første som tar initiativ og dunker på. Jeg har ikke noe kontroll ''what so ever''. Henger på å venter på å treffe posten. Alle gutta henger fortsatt med, skal være ærlig å si at jeg kjenner det allerede.

7-8: Kort strekk med drikkepost på 8. Hiver nedpå noen glass og dundrer på videre.

8-9: Begynner å bli spredninger i feltet. Jeg er på etterskudd, men skimter hele tiden lys lenger framme så prøver å pushe hardere.

9-10: Drar ut på veien og ser resten av klynga. Jeg, Freidig, MS Parma og Lerum øker tempoet litt og henter inn gutta forran. Vi er likt som de forreste gutta på 10. Post. Begynner å bli ordentlig sliten. Vurderer å poppe en gel, men frister svært lite ioma jeg kjenner brekningstendenser og det passer seg svært dårlig i dette grønne området.

10-11: Kort strekk. Henger på

11-12: Kort strekk. Henger på

12-13: Er sist i klynga på 12. Posten, men henter inn de forran over steingjerdene og ned i grønntfeltet og henger noenlunde med over jordet. Her smeller jeg opp gel. I grenseland for sent, men håper den er til stor hjelp.

13-14: Sliter mer og mer. Henger et godt stykke bak nå, jeg bommer inn i posten, men det gjorde de andre og. Derfor tror jeg at jeg kan løpe dem litt inn. Gir det et siste forsøk, men er for langt opp.

14-15: Slutt på moroa. Frem med kart og kompass og begynne å gjøre jobben sjæl. Går fryktelig sakte nå. Veivalget er trygt og sikkert. Heldigvis rett i.

15-16: Drar rett på og får selskap av tre andre karer. Henger meg på, men to av dem løper for fort og må slippe rett før 16. Posten. Beina er helt døde nå.

16-17: Legger meg i rygg på han siste løperen. Der blir jeg liggende. Ikke det beste veivalget, men greit. Tar en til gel for å overleve.

17-18: Håpløs kurs ut av 17. Leser meg inn og treffer posten overraskende bra.

18-19: Drar ut på stien. Får selskap av to andre. Hopper av i svingen;) Og god kurs inn i post.

19-20: Rett på. Rett i

20-Mål: Tar 21. Posten greit og prøver å spurte. Det går ikke, men presser på alt jeg har. Vondt i beina og hodet og hele pakka. Brekker meg.

Rett etter målgang var jeg skuffa. Hadde innmari god start på løpet og klynga var supergod. Det viste seg at han som kom først inn i klynga jeg lå i løp på 2:03. Noe som er en meget god tid. Nå i ettertid er jeg greit happy med gjennomføringen. Pushet absolutt alt jeg kunne, så lenge jeg klarte! Mangler litt på rutine med tilføring av næring gjennom løp, i tillegg til litt for få treningstimer før jeg kan henge med hele veien inn. Neste gang!!
Skjul kommentarer (1)
George R. R. Martin: What an adventure! Amazing plot twist in the end.
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/a/3/5/hemingorientering.no/httpd.www/doma/show_comment.php on line 18
Skriv ny kommentar
Lagre
 
10Mila, långa natten (28.04.2019) 10Mila, långa natten (28.04.2019)