Jukola 1. etappe (16.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Hollola
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 1
Distanse: 12.35 km
Tid: 78:46
Gj.sn. HR: 174
Maksimum HR: 188
Endelig var det tid for Jukola! Debut og 1. etappe. Stort og få være med Heming på ett så kult arrangement, og jeg gledet meg veldig til akuratt dette løpet. O-teknikken hadde hvert grei og formen god den siste tida så jeg var gira på å få til ett ordentlig bra løp. Jeg hadde tenkt på hvordan løpet ville bli. Planen var å finne postene fremfor å løpe absolutt max, god kontoll på kompass og å lese kartet nøye i de vanskeligere partiene. Og jeg fikk løpet stort sett som jeg ville ha det.

Når jeg gikk inn i startområdet begynte jeg å kjenne på spenninga, men var forholdsvis rolig og lite stressa. Jeg var klar over at jeg skulle finne postene, uten å bomme, så enkelt skulle det være.

S-1. Jeg står som nummer 147 av ca. 1900. dvs. rekke 3 eller 4. Jeg snur meg og går opp på tå, og ser bak på ca. 1750 andre løpere. Sjukt! Begynte å kjenne på råskapen nå. Startskuddet går og jeg spurter ut fra start som om det er 50 meter igjen til mål. Det er mye knuffing, men jeg holder meg på beina samtidig som at jeg løper alt det jeg kan. Etter startpost får jeg endelig tid til å lese litt kart, og skjønner at det bare er å ligge i feltet fram til posten egentlig. Jeg har god kontroll på kompasset og skjønner at retninga er god, samtidig som at jeg sjekker når vi passerer stiene. Tempoet er fortsatt veldig høyt. Når jeg skal ta opp i skauen blir jeg dratt med i feil gaflingspost, men skjønner at jeg er for kort. I tillegg diskuterer jeg litt med en annen løper som hadde samme som meg. Finner den relativt greit, men taper nok hvertfall 1-1,5minutt allerede her. Ellers er det en grei start.

1-2. Ganske enkel post. Bare å dra ned på stien og følge klynga.

2-3. Her er det fram med kompasset. Moser på, og går rett i post.

3-4. Litt dårlig retning ut fra 3. men etter at jeg kommer ned til stien finner jeg en god trasse . Rett i.

4-5. Fortsette å bruke kompasset. God retning når jeg tar av fra stien. Rett i.

5-6. Ett vanskelig strekk, men har noen sikre holdepunkter underveis. Først når vi passerer stien også har jeg god kontroll når vi ligger på oversiden av de steinfyllte gropene.

6-7. Veldig fint og åpent ute på hogstfeltene, så jeg skjønner at dette må være ugaffla tv-post. derfor er det bare å passere noen løpere og finne best mulig trasse.

7-8. For min del ett veldig vanskelig strekk. Må jo bare henge på de forran og prøve å gå rett i post. Har god kontroll på kompasset hele veien og venter egentlig bare på å treffe posten. Noen vil kanskje kalle det flaks å gå rett i, men hadde tross alt mange løpere forran meg her.

8-9. Drar rett ut mot drikkeposten som ligger på stien og der ifra god rettning rett inn.

9-10. Drar rett ut mot hogstfeltet og derifra er det en langlang rekke å følge. Når vi drar inn i skogen derifra var det bare å mose på ned i posten.

10-11. Velger å dra rundt det grønne, for så og dra opp. Koselig å se så mye publikum på den posten.

11-12. Dagens andre bom. Har god kontroll ut av 11. og langs det grønne og gropa som var der, men dårlig fokus ut der ifra. Kommer til stien og skjønner jeg er for langt. Snur for så å gå rett i posten. Her går det 30 sekunder.

12-13.Morsomt strekk. Drar ut mot veien hvor jeg passerer 4-5 løpere og god retning derifra og inn i det grønne. Skjønner nogenlunde bra hvor vi er når vi passerer den lille stien og god retning. Rett i. Begynte å kjenne det fysisk her.

13-14. Ut mot den store stien hvor vi passerer en drikkepost. Hiver nedpå 2 glass og fortsetter mot hogstfeltet. Voldsomt mye støv og jord som fløy opp her, men klarte å karre meg til posten i så og si blinde.

14-15. Veldig god retning ut av post og henger bare på. Begynner å bli usikker når jeg ser andre løpere løpe til alle forskjellige retninger. Jeg fortsetter i håp om å finne den. Stopper opp i 5 sekunder. Leser meg inn og skjønner jeg er for langt til venstre. 20-30 sekunder tapt her.

15-16. Gjør det sikkert for meg selv å velger sti rundt hele veien. Tror uansett at det lønte seg.

16-17. Her jeg tar igjen Tamperen pyrintø sitt 1. lags 1. etappe løper. Veldig morsomt. Legger meg rett bak han.

17-19. Fortsetter å ligge i ryggen hans helt til 19. post. Trygt og godt. God retning og ingen bom på de siste postene.

19-Mål. Spurter det siste jeg har igjen, men det er ikke særlig mye igjen. Passerer uansett 3 lag og veksler ut en gira Bjørn Anders på 2. etappe.

Jukola 2018 var en veldig kul opplevelse. Det er noe magisk med å løpe 1. etappe på sånne store stafetter. Synes selv at jeg taklet det bra og med en god gjennomføring. Totalt sett får jeg si meg godt fornøyd selvom det var litt småbom som jeg gjerne skulle hvert foruten.

Vekslet som nr.259. 14:00 bak vinneren.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 1. etappe (16.06.2018) Jukola 1. etappe (16.06.2018)